Försäljning

troja

Kläd- och prylbytardagen fungerar så att de som vill sälja grejer anmäler sig och får ett anmälningsnummer och man märker sedan själv sina varor och lämnar in dem på kvällen innan bytardagen (kl 17-19).

OBS! man får max lämna in två flyttlådor/Ikeakassar (de blåa) med kläder och 5 par skor/stövlar. Men lämna gärna obegränsat med leksaker.

Vi kommer sedan att sälja dina grejer under lördagen mellan kl 9-13. Du får 70% av vad dina grejer sålts för och Equmenia Immanuelskyrkan får 30%. Av de 30% skänker vi sedan 10% till välgörande ändamål.

När Klädbytardagen öppnar är alla som vill välkomna att handla, oavsett om man lämnat in till försäljning. Efter försäljningen sorteras alla saker tillbaka till respektive säljare, som kan hämta ut sina pengar för försäljningen samt kvarvarande varor.

våren säljer vi kläder och prylar lämpliga för vår och sommar.

hösten satsar vi på höst och vinterkläder och prylar.

Vill du sälja hos oss?

Alla är välkomna att lämna in kläder och saker till oss efter anmälan.

Vi tar 30% i provision på sålda varor och en anmälningsavgift på 50 kr per säljare, avgiften betalas vid inlämning. Vi har ingen personal som kostar pengar, alla som hjälper till gör det ideellt. Prissättningen görs av dig som lämnar in saker till försäljning.

Du anmäler dig genom att gå till sidan ”Anmälan”. Där skriver du in ditt namn, telefonnummer och epostadress. Du kommer sedan att få ett anmälningsnummer som du sedan använder när du märker dina kläder.

Anmälningsnumret använder vi för att vid försäljningen registrera försäljningen för respektive säljare. Efter försäljningen sorterar vi tillbaka alla osålda varor efter anmälningsnummer. Var därför noga med att märka med rätt nummer, annars kan det lätt bli fel vid försäljningen. Märk också dina kläder enligt bilden nedan.

Detta kan du lämna till försäljning:

 • Kläder för vår och sommar– bebisstorlekar till storlek 170, hela, rena och inte allt för slitna kläder. Max två flyttlådor/Ikeakassar
 • Leksaker, barnartiklar och liknande – obegränsat
 • Böcker, filmer och spel för barn och ungdomar – obegränsat
 • Barnvagnar, babygym, barnstolar etc
 • Skor/stövlar – ej för slitna max 5 par

hösten säljer vi kläder, skor och prylar lämpliga för höst och vinter– då tar vi gärna emot overaller, skidor, skridskor, pulkor med mera.
våren säljer vi kläder, skor och prylar för vår/sommar – då tar vi gärna även emot cyklar, sparkcyklar mm för utelek.

Att tänka på:

 • Vi tar inte emot trosor och kalsonger
 • Tänk på att allt som lämnas in ska vara helt, rent och fräscht, då säljer prylarna bäst och det gynnar ju alla!
 • Är du osäker på vad du kan lämna in så kan du kolla med oss via bytardagen@immanuelskyrkan.com
 • Alla varor lämnas in på egen risk. Vi ansvarar inte för stulna/förstörda plagg.

Märkning av kläder

Du märker själv dina varor med ditt anmälningsnummer, typ av vara, storlek och pris. Ringa in ditt anmälningsnummer. Se exempel hur det ska se ut:

tejp med märkning

För märkningen är det bra att använda maskeringstejp. Välj hellre maskeringstejp framför frystejp, eftersom frystejpen gärna lossnar. Undvik att märka med lösa lappar som nålas fast, de lossnar lätt.
Sätt märkningen så att man lätt hittar den. När du märker regnkläder, plysch, manchester eller fleece kan tejpen lätt lämna märken. Sätt då gärna märkningen på insidan till exempel i nacken.

Genom att ringa in ditt anmälningsnummer gör du det lättare för oss i kassan att registrera försäljningen på rätt säljare.

Ibland händer det tyvärr att märkning lossar från varorna, då kan vi inte sälja dem. Alla plagg som saknar märkning samlas ihop under dagen och ni får vid utlämningen kontrollera om ni har något plagg som tappat märkning.

Inlämning

Inlämning av varor sker dagen innan bytardagen mellan kl 17-19. När du kommer och lämnar in dina varor vill vi att du lägger upp sakerna på borden för respektive klädstorlek. Vi kommer sedan att sortera och göra snyggt. OBS! tänk på att det vanligen tar minst en halvtimme att lämna in dina saker, kom i god tid så att du hinner bli klar under inlämningstiden.

För klänningar och skjortor har vi vädringsställ och galgar.

Har du pappers- eller plastpåsar över tar vi gärna emot dem vid inlämningen, de går fort åt vid försäljningen.

Utlämning av varor och pengar

Utlämning av förtjänst från försäljningen och osålda varor sker samma dag som bytardagen är mellan kl 15.30-16. Det går jättebra att vi Swishar pengarna till dig som sålt, detta sker under både lördag och söndag. Pengar och varor som inte hämtas ut på angiven tid tillfaller Equmenia Immanuelskyrkan.

Kan du inte hämta ut dina varor själv ber vi dig skicka ett ombud, som du namnger för oss i förväg, på utlämningstiden.

Vid utlämningen har vi sorterat tillbaka varorna för respektive säljare. Kontrollera alltid att du fått rätt grejer i dina kassar/lådor. Det är lätt hänt att något hamnat fel.

Om du inte vill ha tillbaka dina varor kan du säga till om detta. Det som vi bedömer vara säljbart – märks om och säljs på kommande bytardagar – hela vinsten går då till Equmenia i Immanuelskyrkans barn- och ungdomsverksamhet. Övrigt kommer att skänkas till lämplig insamlingsorganisation.

Goda tips för bra försäljning

 • Strukna och inte allt för slitna kläder säljer naturligtvis bäst.
 • Skor och stövlar bör vara fina och fräscha för att sälja bra. Tvätta gärna av dem innan du lämnar in dem. Då är det lättare att se hur slitna de är.
 • Tvådelade set, till exempel pyjamasar och regnställ, gör sig bäst ihopsatta med till exempel säkerhetsnål. Märk gärna båda plaggen så att man lätt ser att de hör ihop.
 • Små prylar, till exempel leksaksgubbar kan man med fördel lägga i plastpåsar så att inte någon liten del försvinner.
 • För att minska jobbet när man lämnar in kan man redan hemma vid märkningen sortera kläderna efter storlek, eftersom det är så du ska lägga upp dem hos oss.
 • Det tar några gånger innan man kommer på vad det är för kläder som säljer och vilka priser som man kan ta för olika plagg. Mera rutinerade ”klädbytare” tjänar mera genom att ha varit med flera gånger och lärt sig vad som säljer.
 • Naturligtvis är det så att det vid varje försäljning blir en hel del saker kvar, det behöver inte bero på felpris eller kvalitet på det du lämnar in. Eftersom vi bara har öppet en dag, så ska det ju också passa in att det kommer någon som behöver och vill ha just det du vill sälja. Bra och fina grejer kan du därför spara och lämna in igen nästa gång.